close
  • maandag 1 juni
Culinair

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

In Amsterdam is jarenlang niet echt een plek geweest waar je eten en drinken kon proeven, maar sinds 2014 is dit niet meer het geval. In dat jaar zijn namelijk de Foodhallen in Amsterdam geopend. Het heeft zich gevestigd in de oude tramremise in Amsterdam West. Dit maakt het een overdekte markt waar je de lekkerste hapjes en drankjes kunt nuttigen.

De Hallen Amsterdam

In Amsterdam is natuurlijk ontzettend veel te doen, zoals het bezoeken van museums, Artis of het red light district. Aan dit lijstje kun je de Hallen Amsterdam zonder meer toevoegen. De eerder genoemde Foodhallen zijn onderdeel van dit project, wat in principe een centrum is voor media, cultuur, mode, ambachten en horeca in de Nederlandse hoofdstad. Hierdoor kun je bij de Foodhallen dus nog veel meer doen dan alleen eten en drinken. Er is bijvoorbeeld ook een bioscoop, een bibliotheek en de Local Goods Market, waarbij alleen maar lokale producten verkrijgbaar zijn.

Het eten in de Foodhallen

Als je puur naar de Hallen Amsterdam komt voor eten en drinken, dan zul je versteld staan van de variatie aan restaurants gelegen in de Foodhallen. In de oude tramremise is daadwerkelijk voor iedereen wel wat dat in de smaak valt. Ben je op de gezonde tour dan kun je kiezen voor Friska. Dit is een biologische sushi rol, volgepropt met groenten, noten en granen. Traditionele sushi is tevens verkrijgbaar in de Foodhallen. Meneer Temaki is de hele dag druk bezig met het maken van temaki rolls en yakitori. De entree van de Hallen is gratis en daarom een mooie activiteit om te doen, wanneer je op de knip wilt letten.

Hou je liever van ongezond eten dan zal je hart sneller gaan kloppen van Bulls and Dogs, waar je bijvoorbeeld hotdogs kunt aanschaffen. Ook Pink Flamingo is een aanrader, hier worden bijzondere pizza’s aangeboden. Je kunt onder andere kiezen voor een pizza met bacon, maar ook aubergine met humus is een optie. Wil je toch liever iets specialer dan ga je naar Le Big Fish, wat kreeften, oesters en kaviaar op het menu heeft gezet. Natuurlijk houdt het hiermee niet op qua opties in de Foodhallen. De bekende bitterbal is namelijk ook gewoon te halen, de Ballenbar heeft zelfs vijf smaken bitterballen. The Butcher heeft genoeg voor de grote trek zoals de burger van Aberdeen Angus, al kun je ook kiezen voor een lams-, kip- of vegaburger. Heb je na het grote werk nog ruimte voor een toetje, dan kun je langsgaan bij Yogen-Früz of Petit Gâteau. Zij bieden, respectievelijk, frozen yoghurt en kleine taartjes aan.

Wat is er allemaal te doen in Amsterdam?

Een toerist zal zich al snel afvragen: “What to do in Amsterdam?”. Nou, er is heel veel te doen in de Nederlandse hoofdstad. Iedereen kent het Anne Frank Huis, het Vondelpark of de red light district in Amsterdam, maar de stad heeft nog veel meer te bieden qua bezienswaardigheden en uitjes. Hieronder staan drie opties uit het ruime aanbod.

De Hallen Amsterdam
Een bezienswaardigheid in Amsterdam dat niet heel erg bekend is, is de Hallen Amsterdam. Het is een centrum voor media, cultuur, mode, ambachten en horeca, gelegen in de oude tramremise in Amsterdam West. Hierin ligt onder andere bioscoop en de Local Goods Market, wat een markt is waar niets anders dan lokale producten wordt verkocht. De Foodhallen is tevens onderdeel van de Hallen Amsterdam. De Foodhallen zijn perfect voor een hapje of drankje, waarbij je uit ontiegelijk veel restaurantjes kunt kiezen. Het heeft voor elke culinaire smaak wel wat te bieden, waardoor het ook geschikt is voor een grote groep mensen. Iedereen vindt wel iets wat hij of zij lekker vindt. De gerechten zijn voor jong en oud en als 50-plusser kun je er ook genieten van de lokale markt om leuke souvenirtjes te kopen voor de kleinkinderen.

De Bakkerswinkel
De Bakkerswinkel is de ideale plek om een ontbijt, lunch of high tea te nuttigen. Het bedrijf heeft drie vestigingen in Amsterdam, dus waarschijnlijk ben je altijd in de buurt van een vestiging van de Bakkerswinkel. Bovendien heeft de winkel op het Watergasterrein in de zomer zelfs een terras open, wat een plek van rust is dichtbij het drukke centrum van de Nederlandse hoofdstad. Je kunt bij de Bakkerswinkel tevens lekkere taarten kopen, die je mee mag nemen naar huis. De medewerkers maken zoete taartjes, maar ook nog hartige taartjes. Ook scones zijn verkrijgbaar bij de Bakkerswinkel.

NEMO Science Center
Ben jij helemaal fan van wetenschap en technologie dan is het NEMO Science Center het perfecte uitje voor jou. Het motto van het museum is aanraken mag, wat anders is dan de meeste musea. Je mag overal aanzitten, maar je mag ook nog eens proefjes doen met reageerbuizen, vloeistoffen en maatcilinders. Door het centrum kun je jouw kennis testen door middel van quizjes, maar er worden ook nog eens weetjes over technologie en wetenschap gedeeld. Je kunt zelfs zien hoe jij er over 30 jaar uitziet in een speciale verouderingsmachine. Het museum ligt achter het Centraal Station en ziet eruit als een kopergroen schip, niet te missen dus. Als jouw naam Nemo is dan heb je helemaal geluk, want op vertoning van een identiteitsbewijs mag je gratis naar binnen bij NEMO Science Center.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook