Verliefd op Björn Borg

Iedere vrouwelijke sportliefhebber was een beetje verliefd op hem. Dat had deels te maken met zijn successen als tennisser in de jaren zeventig en tachtig, maar er was veel gelegen aan zijn lange lokken en atletische postuur. 

Het feit dat hij op een heuse Viking leek, deed ook een goeie duit in het zakje. Hij is opgegroeid in het Zweedse Södertälje, en dat spreekt tot de verbeelding. Dat hij later Mr. Cool of The Iceman werd genoemd heeft echter weer niets met zijn Zweedse roots of noordelijk ijs te maken. En zijn latere sportieve Björn Borg tassen, die eveneens als ‘cool’ aangemerkt kunnen, ook niet. Maar daarover verderop meer.

Aandacht

Terug naar die verliefdheid. Sporters doen het uiteraard altijd wel goed als het gaat om aandacht, maar je valt snel door de mand als je gebrek aan talent heb. Dat had Borg niet. Al op de lagere school liet hij zien wat hij kon en werd hij gescout. Met zijn zowel links- als rechtshandige tennisspel en snelle voetenwerk kon hij het in de wereld van de tennis wel eens ver schoppen, moeten de trainers gedacht hebben. Op zijn vijftiende won hij de juniorentitel op Wimbledon.

The Iceman

En toen ging hij los. Altijd een spannende verschijning op welke baan hij ook speelde. Stoïcijns won hij wedstrijd na wedstrijd en eind jaren zeventig en begin jaren tachtig werd hij de beste tennisspeler van de twintigste eeuw. Die stoïcijnse blik bracht hem de bijnaam Mr. Cool of The Iceman. Toonde hij tijdens zijn spel nauwelijks emoties, het publiek reageerde tegenovergesteld en droeg de succesvolle Zweed op handen.

Sportmerk

Zien we tegenwoordig bij beroemde tennissers allerlei bijgeloof en maniertjes zoals het voorafgaand aan het serveren drie keer stuiteren van een bal of eerst het aanraken van het linker en dan het rechteroor, om maar een voorbeeld te noemen, bij Borg leek daar geen sprake van. Behalve dat hij altijd speelde met een houten Donnay racket en misschien toen al een favoriete tas met zich meedroeg wat mogelijk het begin was voor zijn eigen sportmerk. Björn Borg tassen hebben dan ook diezelfde coole sportieve look, waar je net zo verliefd op kunt worden als op de man die daar zijn naam aan gaf.

Talent

Dat Borg meer talent had dan slechts tennissen bleek wel toen in 1987 een eigen kledinglijn werd gelanceerd. Wat begon met Björn Borg Underwear groeide uit tot een krachtig sportief sportmerk met zowel sport- als vrijetijdskleding, badkleding, ondergoed, schoenen, brillen, lingerie en natuurlijk de geweldige Björn Borg tassen. Van sporttas tot school– of kantoortas.

Sporttassen

Bekijk ook eens de Björn Borg sporttassen zoals de Björn borg Baseline Sportsbag Navy. Wist je trouwens dat ruim de helft van alle Nederlanders boven de twaalf jaar en ouder in 2017 wekelijks of vaker aan sport doet?. Bij kinderen tussen de vier en elf jaar gaat om maar liefst 65 procent. Borgjes in de dop misschien.

Uit een gezondheidsenquête onder de bevolking van mensen van vier jaar en ouder (CBS 2016) blijkt overigens dat ook wij een sportief volkje zijn en dat in het rijtje van sporten fitness en conditietraining op één staan, hardlopen op twee, daarna volgen voetbal, zwemmen en tennis. De lijst telt in totaal maar liefst dertig vormen van sport.

De sporttas is dan ook een noodzakelijk accessoire en tevens geliefd item. Met een groot merklogo draag jij je sportspullen richting club of zwembad. De eerdergenoemde sportsbag van Borg is water -en vuil afstotend en telt twee ritsvakken. De tas is er overigens ook in het prachtig Army groen.

Mocht je liever een Björn Borg rugzak dragen dan kun je uit dezelfde mooie sportieve lijn kiezen voor een Baseline Backpack.

In navolging van zo’n tas om sportspullen in mee te nemen naar de club, werden de tassen -omdat ze zo functioneel zijn en een goeie look hebben- ook ingezet om mee naar school te nemen. De Björn Borg schooltassen zijn daarmee een sportief feit. Een bijvoorbeeld is de Björn Borg Core Backpack in de Khaki kleur. Natuurlijk met padded schouderbanden en een gewatteerd rugstuk. Er past een 15 inch laptop in en heeft ook een ruim voorvak.

Goed beschermd

Zo’n rugtas draagt bovendien ook heel gemakkelijk omdat er een stevige borstriem aan vastzit. Dat betekent dat wanneer je op de fiets naar school gaat, deze tas lekker stevig op de rug zit. Spullen zijn goed beschermd en komen veilig op school aan. En niet onbelangrijk: de look is en blijft lekker sportief.

De rugzakken zijn er bovendien in meerdere kleuren, zoals zwart, groen en meerdere grijstinten. Stuk voor stuk stevig en functioneel. Kijk ook eens naar de Baseline Backpack, een ander model, iets compacter maar met verrassend veel bergruimte. Echt een prachtige lichtgewicht herkenbare Björn Borg rugtas die zowel naar de sportclub als naar school gedragen kan.

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top