Echt Rome zien, dan begin je met deze 10 bijzondere plekken

Rome is de grootste stad van Italië en kent een rijke geschiedenis. Veel grote steden kennen dat, maar Rome is wel een overtreffende trap. De historie van de stad kent enorm veel highlights die je met een citytrip naar Rome eigenlijk niet kunt overslaan. 

Tip 1

Als je een trip naar deze stad serieus aanpakt, begin je met de basis. Die basis omvat onder andere het Colloseum, hét theater uit de oudheid.

Tip 2

Natuurlijk sla je Vaticaanstad niet over. Of de paus er nu wel of niet is op dat moment, je moet de Sint Pietersbasiliek, het gelijk genoemde plein en de Sixtijnse kapel gezien hebben.

Tip 3

Even uitrusten doe je op de Spaanse trappen bij piazza di Spagna. Het zijn niet alleen trappen, maar vooral een ontmoetingsplaats.

Tip 4

Bezoek het Pantheon, een tempel die -in de tijd dat het Christendom opkwam- tot kerk werd verbouwd. Het oorspronkelijke gebouw werd gebouwd tussen 118 en 125 na Christus in opdracht van keizer Hadrianus.

Tip 5

Houd je van paarden, dan moet je echt naar Circus Maximus, vroeger de grootste renbaan voor paardenraces met wagen, wat je vast wel uit films kent. Het is ooit verwoest door maar liefst drie branden, maar werd altijd weer herbouwd. Ook om er gladiatorengevechten te kunnen houden. Er konden maar liefst 150.000 toeschouwers in.

Tip 6

Een museum dat een echte aanrader is, is Villa Borghese. Eigenlijk is het een volledig park waar je kunt wandelen of fietsen. Je kunt er ook een segway huren. Het is een park waar meerdere musea gehuisvest zijn zoals Galleria Borghese, Galleria nazionale d’arte moderna e contemporanea, Villa Giulia, Museo Pietro Canonica en Museo Civico di Zoologia.

Tip 7

Een bekende kerk om niet over te slaan is de al eerdergenoemde Sixtijnse Kapel bij Vaticaanstad. De kapel kent werken van kunstenaars als Perugino, Botticelli en Michelangelo. Zij creëerden fresco’s uit de periode voor Mozes de tien geboden in ontvangst nam. De periode tussen Mozes en Christus en de periode die hierop volgde.

Tip 8

Dan het Sint Pietersplein, waar je absoluut geweest moet zijn. Ontworpen door de broers Bernini met een Egyptische obelisk opgesierd. Het Apostolisch paleis en twee prachtige fonteinen maken dit plein tot een indrukwekkend geheel. Uiteraard is dit de plaats waar jaarlijks de paaszegen wordt gegeven door de paus. En met kerst pakken ze hier ook flink uit.

Tip 9

Wist je trouwens dat Rome een leugendetector heeft in de vorm van een stenen schrijf met een gezicht en een open mond? Het is de mond van de waarheid. In de middeleeuwen dachten mensen dat je hand er afgebeten zou worden als je loog. Dat is natuurlijk niet helemaal het verhaal, maar wat het wel is? Ga kijken in de basiliek Santa Maria in Cosmedin waar het zich bevindt. En durf je?

Tip 10

Als je dit alles hebt gezien, is er nog veel en veel meer dat Rome jou te bieden heeft. Wil je er terugkeren? Dan gooi je een muntje in de Trevi Fontein. Dan ben je van die terugkomst verzekerd.

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top