Goedkoper dineren als je voor half acht je bord leeg hebt

Wie tussen half zes en half acht komt eten, krijgt het vroege-vork-voordeel, twintig procent korting op de rekening. Topkok en culinair ondernemer Ron Blaauw is de bedenker ervan.

Het grote aantal horecabedrijven maakt de spoeling dun. Er zit niet veel marge op de diners die worden afgenomen. Een beetje ondernemer verzint daar wat op. Ron Blaauw is zo’n ondernemer. Wie er voor zorgt dat de tafel om half acht weer leeg is voor volgende gasten, krijgt korting. Eigenlijk net als ’s nachts vliegen of met de trein reizen in de daluren.

Om half acht wegwezen

Het idee sijpelt nu de horeca-wereld binnen en heeft voordelen voor mensen die bijvoorbeeld naar het theater of de film willen. Dan moet je toch al voor acht uur hebben gegeten. “Ik schop de gasten er niet uit,’ vertelt de topkok aan het AD, “maar om half acht moet de tafel leeg zijn, dat is de afspraak. Als er na half acht geen reservering is, kunnen ze natuurlijk gewoon aan tafel blijven zitten. Maar dan vervalt de korting.”

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top