close
  • zondag 19 september
Financiën

Wachten op je geld

Wachten op je geld

Sta je eindelijk in het testament van je oud-tante, moet je na haar dood nog maanden wachten op de erfenis. Oorzaak: bij de belastingdienst hapert het systeem.

Het is triest als er iemand overlijdt, maar nu de belastingdienst een achterstand heeft met het innen van de erfbelasting, wordt het nog triester als je maanden moet wachten op de nalatenschap.

Tijd

Voordat er tot uitkering over kan gaan, moet de notaris namelijk eerst het te betalen bedrag aan erfbelasting van de erfenis aftrekken. Als hij of zij niet weet hoe hoog dat bedrag is, ligt de zaak stil. En dat kan heel wat tijd in beslag nemen.

Natuurlijk krijg je waar je recht op hebt, maar nu moet je wachten. Wie overigens niet in een testament genoemd staat, kan ook recht hebben op een deel van de nalatenschap, mits je met de overledene getrouwd bent geweest of geregistreerd partner bent. Natuurlijk hebben kinderen erfrecht en als deze er niet zijn zijn ouders (of kleinkinderen als zij al zijn overleden), broers en zussen aan de beurt. Vervolgens gaat de erfenis over op de grootouders.

Heeft dit je aan het denken gezet en overweeg je zelf een testament op de laten maken? Wil jij exact regelen wat er na jouw overlijden met je bezit gebeurt? Heb je daar vragen over? Dan kun je onze rubriek ‘Vraag het de specialist’ raadplegen. Stel je vraag aan onze notaris en wij zorgen ervoor dat je spoedig antwoord krijgt.

Bron: RTLnieuws

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook