close
  • maandag 1 juni
Werk en opleiding

Waarom het slim is je om te laten scholen, tot marketeer bijvoorbeeld

Waarom het slim is je om te laten scholen, tot marketeer bijvoorbeeld

Ben jij werkzaam als secretaresse of heb je een job in de industrie-sector? Grote kans dat een robot jouw werk over een paar jaar overneemt. Volgens het World Economic Forum (WEF) zelfs al binnen zeven jaar, zo blijkt uit een onderzoek met de naam: The Future of Jobs 2018.

Volgens deze organisatie is ruim de helft van al het werk in 2025 in handen van machines. Die worden voorgeprogrammeerd en de menselijke hand is niet meer nodig. Even ter vergelijking, op dit moment wordt 29 procent van het werk door robots uitgevoerd. 

75 miljoen banen verdwijnen

Dit gaat vooral op voor banen in de industrie, secretariaat, accountancy en klantbeheer. Op deze manier zullen namelijk zo’n 75 miljoen banen verdwijnen. Mensen die in die sector werkzaam zijn moeten op tijd worden omgeschoold, zo meent het WEF.

Nieuwe mogelijkheden

Lichtpuntje: door de huidige ontwikkelingen in de ICT sector zullen er in 2022 tevens 133 miljoen banen bij komen. Wie zijn creativiteit verder ontwikkelt, kritisch denkt en kan overtuigen, heeft op dat moment heel veel nieuwe mogelijkheden. Vooral op het gebied van klantenservice, verkoop en marketing. 

Bron: NOS

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook