close
  • zondag 28 november
Pensioen

Nauwelijks stijging koopkracht voor gepensioneerden

Nauwelijks stijging koopkracht voor gepensioneerden

Een economisch wonderjaar wordt 2017 in de media genoemd. Maar als je gepensioneerd was, ging je er toch in je portemonnee op achteruit. Hoe zit dat nou? 

Je hoort het regelmatig in het nieuws: de economie groeit! Goed nieuws na jaren van recessie. Ook in 2017 werden deze loftrompetten gehoord. Het ging maar liefst om 3,2 procent, maar voor de koopkracht gold al die hulde niet. Een groot aantal mensen kon helemaal niet zoveel meer kopen van zijn of haar inkomen. 

Pensioenen stegen niet mee

Wie pensioen kreeg, zag zijn koopkracht met 0,3 procent dalen. De pensioenen, vooral het aanvullend pensioen, stegen namelijk niet mee met de stijging van het algemene prijspeil. En dat verlies van koopkracht was vooral groot als je en hoger aanvullend pensioen kreeg, naast je aow. 

Bij de gelukkigen

Het ging om meer dan een procent verlies aan koopkracht voor mensen die een aanvullend pensioen van meer dan 20.000 euro hadden. Wie een aanvullend pensioen had tot 10.000 euro ging er een klein beetje op vooruit. Zij hoorden bij de gelukkigen. Net als werknemers die er 1,4 procent op vooruit gingen, en zelfstandigen 0,7 procent. 

Bron: RTLZ

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook