close
  • zondag 28 november
Camper en Caravans

Met hip VW-camperbusje op vakantie? Boek vroeg!

Met hip VW-camperbusje op vakantie? Boek vroeg!

De Volkswagencamperbus is immens populair. De vraag ernaar is vele malen groter dan het aanbod. Met name onder jongeren. Vroeg boeken is het advies. Maar er volgt ook een oproep voor wie zo’n hippe bus heeft om deze te verhuren.

Het is enorm populair: de Volkswagenbus ofwel hippiebus. Retro-kamperen wordt het genoemd. Vooral mensen tussen de 44 en 55 jaar weten er wel raad mee en boeken hun favoriete vakantiebus vroeg. Jongeren die dit ook willen, vissen daardoor in de zomermaanden vaak achter het net.

Vraag groter dan aanbod

Slechts vier procent van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar regelt een camper in december, januari of februari. Zo meldt onderzoeksbureau en platform voor kampeerverhuur Goboony. Zij concluderen dat de vraag naar het huren van Volkswagencamperbusjes 4,4 keer groter is dan het aanbod.

Het betekent dat je er vroeg bij moet zijn wil je met een hippe camperbus in de zomermaanden op pad kunnen. Het ‘vroegboek onderzoek 2018’ dat door Goboony werd uitgevoerd onder ruim tienduizend huurders van campers in meerdere Europese landen laat zien dat de camper vooral populair is onder jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar.

Hippietijdperk

Volgens het bureau best opvallend, want het hippietijdperk hebben zij nooit meegemaakt. Toch trekt de bus hun aandacht en willen ze niets liever dan juist daarmee hun vakantiekilometers maken en er in verblijven. “Ze lijken de nostalgie maar wat graag te willen ervaren door op pad te gaan met zo’n camper,” becommentarieert het platform.

Mede-oprichter van het platform Mark de Vos doet nu een oproep aan mensen met zo’n Volkswagenbus. “Laat hem niet stilstaan en gun andere mensen ook het plezier van kamperen. Op deze manier verdien je er nog iets aan en help je anderen aan een fantastische vakantie.”

Geschreven door: Julia van Bohemen

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook