close
  • zaterdag 6 maart
Reizen

Kijken! Een nieuw seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld!

Kijken! Een nieuw seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld!

In het zesde seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing opnieuw naar de verste uithoeken van de aarde om mensen te bezoeken die een bijzonder bestaan leiden. Een Nederlandse vrouw die al jaren in haar huifkar achter een kudde geiten door het Amerikaanse heartland trekt, een 39-jarige man die in zijn eentje een bestaan heeft opgebouwd op een besneeuwde berg en een gezin dat de strijd aangaat om het laatste beetje ongerepte natuur te redden voor de volgende generatie.

Het nieuwe seizoen opent met twee afleveringen over de langste reis die Floortje ooit voor dit programma heeft gemaakt. Ze was bijna een maand onderweg voor een ontmoeting van slechts zes uur met de Britse Sarah op South Georgia, die daar het meest afgelegen museum ter wereld runt.

Ver weg van de bewoonde wereld

Floortje over haar reis naar South Georgia: “Ik heb al heel wat onvergetelijke, indrukwekkende en soms ook eindeloze reizen mogen maken, maar nog nooit was ik zo lang onderweg en ging ik zover weg van de bewoonde wereld. En als we het dan toch over mijlpalen hebben, nergens zag ik zo ongelofelijk veel wildlife en ongerepte natuur als op dit kleine eiland, op zo’n 1500 km van Antarctica.

En het ironische is dat de ontmoeting met de hoofdpersoon nog nooit zo kort was. Ik heb Sarah slechts zes uur kunnen spreken omdat de boot weer door moest. Toch waren zowel de ontmoeting met Sarah als de reis zo indrukwekkend dat ik er twee afleveringen van heb gemaakt.’’

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf 28 februari iedere donderdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto (C): BNNVARA

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook