close
  • zondag 25 oktober
Wonen

‘Groningen nog steeds niet veilig’

‘Groningen nog steeds niet veilig’

Commissaris van de Koning René Paas reageert geschrokken op de zware aardbeving van woensdagochtend 22 mei bij Westerwijtwerd.

Hij concludeert dat Groningen nog steeds niet veilig is. Volgens de commissaris moet de gaswinning sneller afgebouwd, de schade sneller afgehandeld en de versterking versneld worden. “Vanmorgen om tien voor zes is Groningen wakker geschrokken  van een forse klap bij Westerwijtwerd. Schrik, huilende kinderen. Bezorgde mensen. Deze beving is even zwaar als die begin vorig jaar bij Zeerijp. En mijn beeld is dat de stad Groningen meer dan ooit is geraakt, dus dat veel meer mensen de effecten ondervinden.

Meer snelheid nodig

De beving van vanmorgen maakt in één klap duidelijk wat de realiteit is voor veel inwoners van de provincie: Groningen is nog steeds niet veilig. Gaswinning veroorzaakt nog elke maand schade en elke dag onveiligheid. Het zal voor veel mensen ook het gevoel van onveiligheid vergroten. En de verontwaardiging dat het niet snel genoeg gaat. Niet met de schade, niet met de versterking, niet met de afbouw van de gaswinning. Ondanks forse druk vanuit de regio.”

Bron: Provincie Groningen, foto Pixabay 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook