close
  • zondag 18 augustus
Recepten

Gerda’s huisgemaakte granolala

Gerda’s huisgemaakte granolala

Foodprepping, je hebt er vast wel eens over gelezen. Foodprepping is eigenlijk gewoon je eten voorbereiden voor meerdere dagen. Soms heb je een drukke (werk)week voor de boeg. Hoe fiks je dan je eten op de dag zelf, want het ontbreekt je gewoonweg aan tijd. Dan is foodprepping dé manier om je eten klaar te ‘stomen’ voor de hele week.

Dat kan met je avondeten, maar ook met deze heerlijke huisgemaakte granolala. Je kunt eindeloos variëren en het kost je maar een uurtje tijd, als je het bakken meetelt. Ook is deze granolala handig om je restjes uit de voorraad kast op te maken. Klinkt goed, toch? Er zijn tegenwoordig genoeg smaken cruesli te verkrijgen in de schappen van de supermarkt. Maar net je meest favoriete smaakje ontbreekt. Of je wilt zo min mogelijk suikers gebruiken. Dan is het de hoogste tijd voor Gerda’s huisgemaakte granolala. Granola lijkt op cruesli. Het zijn knapperige stukjes havermout, (ongezouten) noten en zaden. Heerlijk voor in de yoghurt of als tussendoortje. Granola kun je eenvoudig zelf maken in jouw eigen favoriete smaak. Daar word je toch blij van? Ik in ieder geval wel en daarom heb ik ‘m granolala genoemd. Deze portie is groot genoeg voor 1 á 2 weken. Ik ben benieuwd naar jouw keuze.

 Ingrediënten:

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 150 ⁰C en doe het bakpapier op de bakplaat. Het eiwit loskloppen in een grote kom. De olie verwarmen en door het eiwit roeren. Alle ingrediënten mengen – behalve de cranberry’s – en blijven roeren totdat alles goed verdeeld is (eiwit, honing & olie). Daarna het mengsel verdelen over de bakplaat en in ongeveer 40 minuten bakken in de oven. Af en toe omscheppen, zodat alle kanten bruin gebakken worden. Tenslotte de granola af laten koelen en mengen met de cranberry’s. Deze huisgemaakte granolala kun je het beste in een luchtdichte trommel bewaren. Of een glazen weckpot, staat leuk in je keuken. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Geschreven door: Gerda Uiterwaal

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook