Kamerplanten

Een asiel voor planten? Ja, dat bestaat echt!

Een asiel voor dieren, dat is bekend en werkt geweldig. Veel huisdieren die om wat voor reden dan ook een nieuwe plek nodig hebben, vinden een nieuw thuis. Maar een asiel voor planten? Wat is daar precies het idee achter?

Nieuwe toekomst

PlantenasielAls je er iets langer over nadenkt, is het eigenlijk heel logisch. Het is zonde om gezonde planten weg te gooien als eigenaren er niet meer voor willen of kunnen zorgen. Een groene leefomgeving is tenslotte belangrijk. Daarom kun je bij het Plantenasiel in Leiden en bij het plantenhuis in Utrecht planten brengen die je kwijt wilt. Daar worden ze opgelapt als dat nodig is en voor een kleine donatie mag iemand anders de plant een nieuwe toekomst bieden.

Wereldreis of verhuizing

Veel mensen gooien een plant te snel weg. Het heeft een geel blaadje of gaat hangen en ze denken dat de plant dood is. Dat is zonde. Met een beetje goede verzorging kun je er nog heel veel plezier aan beleven. Of iemand anders dus. Andere redenen om een plant weg te doen zijn bijvoorbeeld een verhuizing of een wereldreis. Niemand neemt een kamerplant mee op reis. Bij de ontruiming van woonhuizen of kantoorpanden komen ook de planten op straat te staan. En sommige mensen hebben zulke groene vingers dat alle groen in huis zo hard groeit dat het huis te klein wordt.

Online asiel

De plantenasiels in Utrecht en Leiden hebben een locatie waar je de planten kunt brengen. Maar er zijn ook Facebookpagina’s met een soort online asiel voor planten. Zo zijn er pagina’s van een plantenasiel in Leeuwarden, Groningen, Haarlem en Zeist.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top