close
  • zondag 25 oktober
Zorg en Zekerheid

‘Dappere lieve Mara mag nooit vergeten worden’

‘Dappere lieve Mara mag nooit vergeten worden’

Traditiegetrouw in het eerste weekend van november vindt de New York Marathon plaats. Zo ook vandaag, zondag 3 november. Run for KiKa Marathon staat dan met bijna 100 KiKa runners aan de start.

Deze lopers kozen ervoor hun persoonlijke sportieve uitdaging meer betekenis te geven door de marathon te lopen voor KiKa. Hun doel? Zoveel mogelijk geld ophalen om meer onderzoek naar kinderkanker mogelijk te maken. En dit is hard nodig!

Dappere lieve Mara mag nooit vergeten worden

Het leven van Noor en Bart Dietvorst stond stil toen bij hun dochter Mara op nog geen twee jarige leeftijd Neuroblastoom Fase 4 kinderkanker werd geconstateerd. Dit is een zeer zeldzame soort kanker, die alleen bij kinderen voorkomt. De intensieve behandelingen die volgden hebben Mara niet kunnen redden. Ouders Noor en Bart Dietvorst delen hun verhaal om te laten zien dat geld voor onderzoek van levensbelang is! Bekijk hier de pagina met hun verhaal en video.

“Als veel mensen zich inzetten om fondsen te werven dan komt er misschien nog licht aan het einde van de tunnel voor al die kinderen” ( Bart Dietvorst)

Team Mara Dietvorst

KiKa runners Laurens, Lukas en Sebastian vormen samen “Team Mara Dietvorst’. Zij rennen zondag de New York Marathon in naam van Mara en voor KiKa. Samen haalden ze al 30.000 euro op!

Strijd tegen kinderkanker

Jaarlijks krijgen meer dan 550 kinderen de diagnose kanker, helaas haalt 1 op de 4 het niet. In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75%. Alle specialisten zijn het erover eens: er kan nog veel meer winst geboekt worden. KiKa streeft naar 95% genezing van alle kinderen met kanker.

Kom jij ook sportief in actie tegen kinderkanker?

Doe jij mee met de Run for KiKa Marathon in 2020? Er zijn ook nog startbewijzen voor de Two Oceans Marathon in Zuid Afrika, Berlijn, Chicago, New York en Valencia. Voor meer informatie en inschrijvingen zie: https://www.runforkikamarathon.nl.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook