close
  • zaterdag 17 april
Reizen

Dagje uit in Amsterdam: dit zijn de beste tips!

Dagje uit in Amsterdam: dit zijn de beste tips!

De stad Amsterdam: er is enorm veel te beleven. Als de maatregelen rondom het coronavirus het toelaten, is een dagje Amsterdam dan ook ontzettend leuk om te doen. Maar wat moet je nu eigenlijk echt bezoeken als je een dagje uit bent in Amsterdam? Wij geven je wat goede tips in dit artikel!

Boottocht

Een van de populairste dingen om te doen tijdens een dagje uit in Amsterdam is een boottocht. Dit heeft te maken met het feit dat Amsterdam bekend staat om haar prachtige grachtengordel. Het is dus zeker de moeite waard om hiervan optimaal te genieten. En dit kun je dus doen door middel van een leuke boottocht. Een boottocht in Amsterdam staat dan ook garant voor veel plezier. Zo kun je genieten van de mooie grachten, gezellige omgeving en de prachtige straatjes. Aan de hand van een boottocht kun je Amsterdam dus op een prachtige manier verkennen!

Musea

Ook als je een kunst- en cultuur liefhebber bent, ben je in Amsterdam aan het juiste adres. In deze stad kun je namelijk veel musea bewonderen. Een museum dat zeker op jouw bucketlist kan als je een kunst- en cultuur liefhebber bent, is het Rijksmuseum. In dit populaire museum zal je jezelf niet snel vervelen, want er is veel moois te bewonderen. Naast het Rijksmuseum, zijn er nog andere musea die een bezoekje waard zijn in Amsterdam. Waar je aan kunt denken? Het Van Gogh Museum, Anne Frank Huis of bijvoorbeeld het Tropenmuseum.

A’DAM Toren

Vind jij het leuk om van mooi uitzicht te genieten? Dan kun je in Amsterdam zeker een bezoekje brengen aan de populaire A’DAM Toren. Als je dit bezoekt, heb je een prachtig uitzicht over de mooie grachten, het historische centrum van de stad, de haven en het polderlandschap. Al met al dus een hoop om te bewonderen!

Winkelen

Als je een dagje uit bent in Amsterdam, kun je deze dag ook besteden door te gaan shoppen. Want geloof ons, in Amsterdam heb je daar genoeg mogelijkheden voor. Er zijn veel verschillende winkelstraten en ook is er veel variatie in winkels. Je kunt heerlijk gaan winkelen in de Kalverstraat of Nieuwendijk, maar je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een dagje P.C. Hooftstraat of Albert Cuyp Markt. Waar je ook naartoe gaat om te winkelen in deze stad, je kunt jezelf hier zeker een aantal uur vermaken.

Als je naar Amsterdam wilt komen, dien je natuurlijk rekening te houden met drukte. In de stad kan het namelijk ontzettend druk zijn. Als je niet met het openbaar vervoer naar de stad wilt reizen en graag een parkeerplekje wilt bemachtigen, is het daarom goed om dit van tevoren te regelen. Hoe je dit kunt doen? Kijk eens naar Parkeren Amsterdam. Het fijne hieraan is dat je het van tevoren kunt regelen, waardoor je verzekerd bent van een parkeerplek in de stad. Doordat het zo druk is kan het namelijk zo zijn dat er op het moment zelf maar weinig parkeerplekken vrij zijn. En dat is natuurlijk geen goed begin van jouw dagje uit in Amsterdam.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook